TB által támogatott fizioterápiás kezelések

TB által támogatott fizioterápiás kezelések

Gyógyvizes medencefürdő

Javallatok

Főképpen mozgásszervi megbetegedésben (gerinc-, csípő-, térdízületi meszesedések) szenvedők számára és balesetek utáni rehabilitációra ajánlott. Reumatikus betegségekre, idegfáradtságra is javallott. Vendégeik közül többen ivókúrát is folytatnak, mert a tapasztalataik szerint csökkenti a gyomorégést, enyhíti a gyomorpanaszokat.

Ellenjavallatok

Rosszindulatú daganatok, szív- és érrendszeri betegségek, nagyon magas vérnyomás, szívkoszorúér sclerosis, infarktus után, súlyos visszér, akut gyulladások, krónikus és akut fertőző megbetegedés, gyakori rohamokkal kísért asztma, veseelégtelenség (vesekő), hypertierosos, vészes súlycsökkenés vagy növekedés esetén.

Iszapkompressz

Textilzacskóba töltött felmelegített iszap, kezelendő test-részre való felhelyezése. Javasolt: degeneratív elváltozások, mozgásszervi beteg-ségek, különböző sérülések kezelésére.

Súlyfürdő

Víz alatti, húzatásos gyógymód. Függesztési módok: hónalji,- nyaki függesztés, és a kettő kombinációja, súllyal és súly nélkül. Gyógyvíz hőmérséklete: 36-37°C. Javasolt: csigolyák, porckorongok degeneratív elváltozása-ira és mozgásszervi elváltozásokra.

Szénsavas fürdő

Szív és érrendszeri betegségekre, leginkább perifériás keringés javítására alkalmazzuk.

Orvosi gyógy-masszázs

Gyógyító célzattal végezzük szigorú orvosi előírás és utasítás alapján. A gyógy-masszázs, a szellemi, testi állapot simítás, gyúrás segítségével történő javítása-fokozása, mely a legősibb természetes gyógymód. Az érintés szinte létszükségletünk: biztonságérzetet, örömöt, önbizalmat, megerősítést, melegséget, életerőt és energiát ad. Hiánya által sokkal ingerültebbek leszünk, csökken az immunrendszer védekezőképessége, és ez gyakran depresszióhoz, álmatlansághoz, stresszhez vezethet. Gyógy-masszázzsal betegségeket előzhetünk meg, és egészségünk állapotát is nagymértékben javíthatjuk.

Víz alatti vízsugármasszázs

Vízsugárral végzett masszírozás. Javallatai: egyes mozgás-szervi megbetegedésekre az izomzat erejének növelésére és a vérellátás javítására javasolt. Baleseti vagy műtéti utó-kezelésben is illetve kondíció javítására is előnyös hatású.

Víz alatti csoportos gyógytorna

A víz felhajtóereje következtében a testsúly csökken, a torna kisebb izomerőt igényel és olyanok is el tudják végezni a gyakorlatokat, akik erre különben képtelenek. A torna 31-33°Chőmérsékletű tornamedencében valósítható meg.

Elektroterápia kezelések

Kis-és középfrekvenciás kezelések:

  • Galván kezelés: Iontoforesisek, Különleges galván, /Burdidnon,Bergonier,Kow galv/
  • Diadinamik
  • Interferencia
  • Ingeráram
  • TENS, EDIT 400iá,
  • Ultrahang kez/mehanoterápia/ill.Sonoforesis.